Av Malzemeleri Dükkan Açma Koşulları ve Maliyeti
Av malzemeleri dükkan açma maliyeti ve kazancını, kendi işyerinin sahibi olmak isteyen yatırımcılar mutlaka düşünmüştür. Günümüzde iş hayatında kendi işin patronu olmak isteyen çok sayıda girişimci vardır. Bununla birlikte birçok kişi nerden başlaması gerektiğini bilememektedir. Eğer av ve av malzemelerine yönelik bir ilginiz varsa ve kendi işinizi kurarak geliştirmek istiyorsanız bu alanda bir dükkân açabilirsiniz.
Avcılık sezonlara göre yoğunluğu değişkenlik gösterse de hemen her mevsim yapılabilir. Bu nedenle de av malzemelerine olan ihtiyaç daima vardır. Avcılık dükkânında içinde bulunduğunuz sezona göre hareket etmek önemlidir. Sezona göre kuş, balıkçılık ve yabani hayvan avcılığı ön plana çıkabilmektedir.
Dolayısıyla av malzemeleri dükkânı açmak isterseniz tüm bunları hesaba katarak aksiyon almalısınız. Bu yazımızda birçok kişinin merak ettiği av malzemeleri nelerdir, av malzemeleri dükkan açmak için gerekli belgeler nelerdir, av malzemesi dükkânı açmanın maliyeti ne olur gibi sorulara cevaplar verdik. Sizin de kafanızda av malzemeleri dükkânı açmak gibi bir düşünce varsa bu yazı sayesinde kafanızdaki tüm sorulara cevap bulacak aynı zamanda püf noktaları da öğrenmiş olacaksınız.
Av Malzemeleri Dükkânı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Şuraya Atla
Av malzemeleri dükkân satılan ürünler göz önüne alındığında sıkı denetimlerin gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Bir av bayi açmak istiyorsanız öncelikle net sermayenizi belirlemeli ve yapılacakları not alarak ilerlemelisiniz. Av malzemeleri dükkânı açarken yapmanız gereken işler aşamalı olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Öncelikle av bayi açmak istediğiniz şehrin veya ilçenin belediyesine giderek gerekli izinleri almanız gereklidir.
- Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’na giderek iş yeri açma belgesi ve çalıştırma belgesi temin etmeniz gereklidir. Ayrıca av malzemeleri satılan malzemelerin geneli ateşli silahla olduğu için bunların satışına izin veren gerekli belgeleri de temin etmelisiniz.
- Av bayisini home office şeklinde işletmek mümkün değildir. Bu nedenle iş yeri ruhsatında mutlaka nitelik olarak iş yeri ibaresi geçmelidir.
- Av bayi olarak işleteceğiniz dükkân size aitse tapu senedi ile eğer kira ise kira kontratı ile birlikte ilgili makamlara başvuru yapmalısınız.
- İyi bir iş planı yaparak ve gerekli araştırmaları işe koyulmadan yaparak av malzemeleri dükkan açılma süresini de hızlandırmış olursunuz.
Av Bayi Açmanın Maliyeti Nedir?
Av malzemeleri dükkan maliyeti dükkânın bulunduğu lokasyon, satılan ürün çeşitliliği, mimari yapısı gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Dükkânda sadece olta malzemeleri de satabilirsiniz sadece avcılık giysileri de.
Bununla birlikte avcılık için gerekli olan tüm ekipmanları da satabilirsiniz. Ürün çeşitliliğinin ve stokunuzun fazla olması müşteri sayınızı da arttırır. Stokunuzda ne kadar çok çeşitte ürün olursa hitap ettiğiniz hedef kitle de o derece büyür. Av bayi açarken ve maliyet hesabı yaparken tüm bu faktörleri göz önüne almak gereklidir.
Bir işletmenin kurulabilmesi için en önemli unsur tabii ki de sermayedir. Genel olarak başlangıç seviyesinde olan bir av bayisinin açılması için 100 bin TL gibi bir rakam gereklidir. Eğer yeterli sermayeye sahip değilseniz bankalardan kredi çekerek bu işi kurabilirsiniz.
Av bayi açmanın getirisi yüksek olduğu için sermaye miktarına baktığımız zaman çok da yüksek bir rakam olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla avcılığa ve av malzemelerine ilginiz ve bu konu hakkında bilginiz varsa ve yeterli sermayeniz varsa az bir bütçe ile yüksek kazanç sağlayacak olan av malzemeleri dükkan açabilirsiniz.
Av Malzemeleri Dükkanında Neler Satılır?
Av bayinin ürün skalası aslında oldukça geniştir. Ancak bu noktada devreye bulunduğunuz bölge girer. Örneğin; eğer sahil kentinden yaşıyorsanız en çok talep gören ürünler balıkçılık malzemeleri olacaktır. Eğer daha çok ormanların olduğu bir bölgede yaşıyorsanız ateşli silahlar, mermi ve fişeklerin satışı daha çok olacaktır.
Eğer hem orman hem de denizin olduğu bir yerde iseniz her ikisinde de rağbet gören avcılık ürünlerini bulundurmalısınız. Pazar analizini iyi bir şekilde yaptıktan sonra satacağınız ürünleri belirlemesiniz. Doğru ürün seçimi satış ve pazarlamanın en önemli noktasıdır. Bu şekilde değerlendirmeler yaparak doğru ürünlerle yüksek kâr elde etmek mümkündür. Özellikle de büyükşehirlerde avcılık çok ilgi görmektedir. Bir av bayisinde genel olarak olması gereken temel malzemeler şu şekildedir:
- Olta,
- Olta iğnesi,
- Bıçaklar,
- İlk yardım kiti,
- Ateşli silahların mermi ve fişekleri,
- Patlayıcı silahlar, ateşli silahlar,
- Sahte balık, plastik solucan,
- Avcılıkta gerekli olan koruma ve kamuflaj giysileri,
- Sahte balık ve plastik solucan,
- Kurşun ve şamandıra gibi mutlaka olması gereken malzemelerdendir.
Av Malzemeleri Dükkanı Kazancı Nedir?
Av malzemeleri dükkanının ülkemizdeki kazançları göz önüne alındığında aylık ortalama 15-20 bin bandında kazanç sağladığı söylenebilir. Ancak bu rakam sizin pazarlama bilginiz, tecrübeniz, hedef kitleniz sattığınız ürünler ve bulunduğunuz lokasyona göre tabii ki değişkenlik göstermektedir. Özellikle pozitif ve yüksek enerjiye sahip bir işletmeci iseniz müşteri sayınızda belirgin artışlar yaşamanız mümkündür. Avcılık grup halinde yapılan bir hobidir. Müşterileriniz memnun kaldıkları ürünleri mutlaka gruplarındaki diğer insanlarla da paylaşacaktır.
Av Malzemeleri Dükkan Açma Koşulları ve Maliyeti yazımız ilginizi çektiyse Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Maliyet ve Kazanç Detayları yazımız da işinize yarayabilir.