BayilikYeni İş Fikirleri

Sigorta Acentesi Açmak İçin Gerekli Şartlar ve Başvuru

Sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar nelerdir? Sigorta acentesi kar marjı, kazancı, maliyeti ve 2022 acentelik veren firmalar hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz konuda, merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Sigorta acentesi açmak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerekli? Prosedürler nedir? Sigorta acentesi açınca para kazanır mıyım? Hangi belgeler gerekli? Vs. gibi sigorta acenteliği almak isteyen ama süreç hakkında detaylı bilgisi olmayanlar için sigorta acenteliği açma hakkında detaylı bilgiler vereceğiz ve bu konuda tüm merak edilen soruları güncel şekilde yanıtlayacağız.

Konuda sadece en çok merak edilen soruları yanıtlarken özet bilgilerle biraz üzerinden geçmek durumundayız ancak merak ettiğiniz noktalar olursa da konu altına yorumlarla soruların sorabilir, daha önce sigorta acentesi açmış kişilerin yorumlarını da öğrenebilirsiniz.

Sigorta Acentesi Nedir?

Sigorta acentesi; herhangi bir sigorta şirketine bağlı olarak çalışan, firma ile aralarında yaptıkları anlaşmalar dahilinde sigorta yaptırmak isteyen kişilere, anlaşmalı olduğu sigorta şirketinin çeşitli sigortacılık ürünleri satan, hem sigorta şirketinin hem de sigorta yaptıran kişinin haklarını koruyan aracı kuruluştur.

Sigorta Acentesi Ne İş Yapar?

Sigorta acenteleri aslında herkesin genel olarak bildiği gibi araç sigortası, kasko, ev ya da iş yeri sigortası, DASK, hayat sigortası, sağlık sigortası ve bireysel emeklilik hizmetleri gibi bağlı bulunduğu sigorta şirketinin ürünlerini, hizmet almak isteyen kişilere sunmakla görevlidir.

Sigorta acentesi; sadece satış yapmakla mükellef değil ve aynı zamanda sigorta yaptırmak isteyen kişilere doğru ürünleri, sigortalı haklarını da gözeterek vermekle görevlidir.

Sigorta acentelerinden, ihtiyaç duyduğu hizmet hakkında bilgi almak isteyen kişilere doğru bilgiyi vermek, mevzuat bir miktar teknik ve ayrıntılı bilgi de gerektirdiği için tam olarak detaylarıyla doğru ürünü sigortalıya sunmak ve en uygun ödeme koşulları ile doğru poliçeyi oluşturmakla görevlidir.

Neticede bireysel olarak kendisine, aracına ya da evine sigorta yaptırmak isteyen bir kişi, olası bir problemde sigorta şirketinden haklarını istediği şekilde alıyor ve günün sonunda memnun kalıyorsa, senelik poliçe yenileme ücretine öncelikli olarak bakmadan tekrar yenileme yapıyor. Bunun için sigorta yaptırmak isteyen kişi, kendisine sunulan sigorta poliçesinin haklarını koruduğundan emin olmalıdır. İşte tam bu nokta da sayfalarda poliçe detayı okumak yerine kendisine sunulan poliçe özellikleri konusunda sigorta acentesinden çalışan sigortacıya güvenmektedir.

Sigorta Acentesi

Sigorta Acentesi Açmak

Sigorta acentesi açmak istiyorum diyenler için sigorta acentesi açma aşamaları ve yasal prosedürü TSB yani Türkiye Sigorta Birliği tarafından belirlenen Sigorta Acenteleri Yönetmeliği baz alarak sizlere anlatacağız.

Sigorta Acentesi Nasıl Açılır?

Sigorta acentesi açma aşamaları aslında biraz karışık gelse de adım adım planladığınızda, yeterli derece yatırımınız varsa ve özellikle sigortacılık bölümlerinden mezun ya da bu alanda mesleki tecrübeniz varsa o kadar da zor değildir.

Öncelikle sigorta acenteliği almak istediğiniz sigorta şirketi ile ön görüşme yapabilir ve aranızda yapılan anlaşma sonrasında, sigorta şirketi tarafından belirlenen teminat mektubunu verebilirsiniz

Hemen sonrasında sigorta acentesi açmak için gerekli olan belgeleri toparlayabilir, oda kayıtlarınız yoksa bunları yapabilir, şirket içerisinde çalışabilecek teknik personeli seçebilir ve TSB’ye başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu konuları biraz daha ayrıntılı anlatıp, hem acente açma şartlarını hem de sigorta acentesi açmak için hangi belgeler gerekli bunlardan kısaca bahsedelim.

Sigorta Acentesi Açma Şartları

Sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar TSB tarafından Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Sigorta acentesi nasıl açılır? Sorusunun yanı olarak da; sigorta acentelerinin bağlı olduğu kurum olan TSB’nin mevzuatında yayınlanan Sigorta acenteliği açma şartları ve ayrıntıları şu şekildedir.

  • Acente açacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşaması gereklidir.
  • 5 Yıldan fazla hapis cezası almamış ve TSB yönetmeliğinin ikinci bölüm, 4.maddenin c bölümünde yer alan suçlardan hüküm giymemiş olmak
  • En az 2 yıllık MYO veya 4 yıllık lisans mezunu olmanız gereklidir.
  • Ayrıca eğitim durumuna göre belirli mesleki yeterlilik süresini de tamamlamış olmalısınız. Bunu ayrıntılı olarak bir alt madde de tablolu veriyoruz ancak özetle; sigortacılık ile ilgili bölümlerden mezunsanız (sigortacılık, bankacılık ve sigortacılık, risk yönetimi ve aktüerya) 24 ay, 4 senelik lisans mezunları için 18 ay, sigortacılık ile ilgili 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlar için ise herhangi bir mesleki tecrübe süresi aranmaz.
  • Sigorta acentesi açacak kişinin teknik personel unvanı kazanması gereklidir. Bu da bir üstte bahsettiğimiz şekilde kazanılabilir ve ayrıca SEGEM eğitimi de gereklidir.
  • Fiziki şartlar, teknik ve idari altyapı ile insan kaynakları bakımından yeterli donanıma sahip olması
  • Asgari ödenmiş sermaye şartını yerine getirmiş olunması gereklidir. Bu tutar 50 bin TL’den az olmamalıdır.
  • SEGEM tarafından sağlanacak eğitiminin tamamlanmış olması. Birçok şehirde girilebilen sınav için 2022 yılında 245 TL kadar bir sınav ücreti vardır.
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine levha kayıt ücreti ödeyip kayıt belgesi almak. 2022 Yılı için 30.000 TL kayıt ücreti bulunmakta.
  • Herhangi bir sigorta şirketinden acentelik başvurusu yapmalısınız.
  • Limited ya da Anonim Şirketi ile başvuru yapmalısınız. Şahıs şirketi ile sigorta acenteliği başvurusu yapılamıyor.

Burada yazdığımız şartlar gerçek ve tüzel kişiler için benzer özellikler taşır ve genel olarak sigorta acentesi açma şartları arıyorsanuz buradaki şartları tamamlamalısınız.

Sigorta Acentesi Çalışanları Öğrenim Düzeyi ve Asgari Mesleki Deneyim Süreleri

GÖREV TANIMLARI ÖĞRENİM DÜZEYİ MESLEKİ DENEYİM SÜRESİ
Teknik Personel Lise ve dengi okul 1 yıl
Lise ve dengi okul (müfredatında sigortacılıkla ilgili konulara yer verilen lise dengi mesleki ve teknik eğitim okulları) 6 ay
Lise ve dengi okul (teknik personel kamu istihdam programı) 6 ay
İki yıllık yüksekokul 6 ay
İki yıllık yüksekokul (sigortacılıkla ilgili bölümler*) Aranmaz.
Dört yıllık yükseköğretim kurumları Aranmaz.
Gerçek Kişi Acente

Tüzel Kişi Acente Müdürü

 

İki yıllık yüksekokul (sigortacılıkla ilgili bölümler*) 2 yıl
Dört yıllık yükseköğretim kurumları 1 yıl 6 ay
Dört yıllık yükseköğretim kurumları (sigortacılıkla ilgili bölümler) Aranmaz.
Genel Müdür (Şube Şeklinde Faaliyet Gösteren Acenteler İçin) İki yıllık yüksekokul (sigortacılıkla ilgili bölümler*) 7 yıl
Dört yıllık yükseköğretim kurumları 6 yıl
Dört yıllık yükseköğretim kurumları (sigortacılıkla ilgili bölümler*) 5 yıl
Genel Müdür Yardımcısı (Şube Şeklinde Faaliyet Gösteren Acenteler İçin) İki yıllık yüksekokul (sigortacılıkla ilgili bölümler*) 5 yıl
Dört yıllık yükseköğretim kurumları 4 yıl
Dört yıllık yükseköğretim kurumları (sigortacılıkla ilgili bölümler*) 3 yıl

* Sigortacılık ile ilgili bölümler sigortacılık, bankacılık ve sigortacılık, risk yönetimi ve aktüerya bölümleridir.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Gerekli Evraklar

Sigorta acentesi açmak için hem oda kayıtları, hem sigorta şirketi başvurusu hem de diğer resmi kurumlara başvuru sırasında birçok evrak gerekecektir. Bunları sırası ile ayrıntılı olarak belirtelim. Aralarında bazı bazı evraklar sigorta acentesi açmak için farklı kurumlara iletilmesi gereken belgelerdir. Nüfus cüzdanı sureti, ikametgah ve vesikalık fotoğraf gibi belgelerden bolca yaptırmanız fayda var.

  • İkametgah
  • Nüfus cüzdanı sureti
  • Adli sicil belgesi
  • 2 Adet vesikalık fotoğraf
  • Diploma sureti
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Ticaret sicili tasdiknamesi
  • Oda kayıt sureti
  • Mal varlığı beyanı
  • Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme sureti
  • Telefon, mail, fax gibi iletişim bilgileri
  • Eğer mesleki deneyiminiz varsa buna ilişkin belgeler
  • Statik IP belgesi

Sigorta Acentesi Kar Marjı Ne Kadar?

Sigorta acentesi açarak para kazanmak için tabii ki herkesin en çok merak ettiği konu kesilen poliçeden ne kadar komisyon alındığıdır. Burada genel bir yanıt verirsek öncelikle; hangi sigorta poliçe türünden satacağınza bağlı olarak kar marjı değişmektedir. Ama en çok satılan ve zorunlu olan poliçe türlerinden kar marjı daha düşükken, zorunlu olmayan ve az satılan, poliçe tutarı yüksek olan ürünlerin ise komisyon oranı daha yüksektir.

Sigorta şirketine göre ve yıllık kestiğiniz poliçe tutarına göre komisyon oranı değişkenlik gösterebilir ama ortalama olarak poliçe türüne göre komisyon oranları alttaki gibidir. Bu aynı zamanda sigorta acentesi kar marjı olarak da belirtilebilir.

Sigorta Poliçeleri Komisyon Oranları

  • Zorunlu trafik sigortası %8 – %12
  • Araç kaskoları %15 – %20
  • Özel sağlık sigortası %20 – %30
  • Yabancı sağlık sigortası %40 – %50
  • Hayat sigortası %20 – %30
  • DASK %8 – %13

Sigorta Acentesi Ne Kadar Kazanır?

Sigorta acentesi ne kadar kazanır diyorsanız eğer bunun cevabı bu acentenin keseceği poliçe miktarı ve tutarına göre değişmektedir. Kar oranlarına bakıldığında aslında birçok sektöre göre ciddi kar marjları olsa da, ofis giderleri, personel giderleri, banka kredi kartı komisyon tutarları vs. gibi giderler de göz önüne alındığında sigorta acentesi açarak para kazanmak için müşteri portföyü bakımından geniş bir ağa sahip olmanız ve alt şubelere de ulaşmanız gerekmekte.

Ortalama olarak senede sabit 5.000 poliçe kesiyorsanız ve bunların %70’i yeniden sizden poliçe kestiriyorsa alsında başarılır bir sigorta acentesisiniz diyebiliriz. Bu rakamlarla da yine ağırlıklı olarak trafik sigortası ve kasko ağırlıklı bir portföye sahipseniz %12 civarında bir kar oranınız olur. Ortalama 1500 TL’lik ürün sepet tutarıyla senede 7,5 milyon TL ciro ve 800 bin TL kazancınız olur. Bu da aylık 60 – 70 bin TL poliçe komisyonu kazanmanız demektir.

Burada tabii yine bahsedeceğimiz üzere ofis kirası ve giderleri, personel maaşları, IT masrafları, faturalar vs. çıkınca her halükarda bu rakamlarda cirosu olan bir sigorta şirketi aylık 15 – 20 bin TL kazanmış olur.

Ancak Türkiye’de şu an 20 binin üzerinden sigorta acentası ve bir o kadar da sigorta acente şubesi bulunuyor. Bu nedenle sigorta acentesi açayım, eşime dostuma sigorta yapsam yeter diye düşünmeyin. Özellikle sepet tutarı yüksek ve çok fazla kişiye erişip poliçe kesmeli, devam eden dönemde de yine sizle çalışmayı sürdürmeliler.

Sigorta acentesi açmak aslında zor gözükse de asıl olan acente açtıktan sonra müşteri bulma sürecidir.

Sigorta Acentesi Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Sigorta acentesi açmak kaça mal olur? Sorusunun yanıtı olarak yine çalışacağınız sigorta şirketi ile yaptığınız anlaşmada bankada göstereceğiniz teminat, TOBB kaydı için ödeyeceğiniz ücret, eğer üzerinize şirket yoksa bunun kurulum masrafları, personel ve teknik altyapı giderleri, ofis kirası ve dekorasyonu vs. gibi masraflarla birlikte ilk yıl için size maliyeti en az 150 bin TL – 250 bin TL arası olacaktır.

Sigorta Acentesi Bayiliği Veren Firmalar

Türkiye’de şu an 60 civarı sigorta şirketi faaliyet göstermektedir. Bunların arasından sigorta acenteliği veren firmalar online olarak başvuruları kabul etmektedir.

Sigorta acentesi açmak için sigorta acenteliği veren firmaları 2022 yılı güncel olarak alttaki listeden görebilirsiniz.

  • AK Sigorta
  • Allianz Sigorta
  • Anadolu Sigorta
  • Ankara Sigorta
  • AvivaSA
  • AXA Sigorta
  • Generali
  • HDI Sigorta
  • Eureko Sigorta
  • Groupama
  • Mapfre Sigorta
  • Neova Sigorta
  • Ray Sigorta
  • Sompo Japan Sigorta
  • Türkiye Sigorta

Sigorta acenteliği veren firmalar için güncel başvuru şartları ve teminat tutarlarını kendi internet siteleri üzerinden online acente başvuru sayfalarından görebilirsiniz.

Sigorta Acenteliği

Sigorta Acentesi ve Sigorta Şubesi Arasındaki Fark Nedir?

Sigorta acentesi tanımı olarak belirli sigorta şirketleri ile sözleşmesi olan, sigorta şirketinin ürünlerinin tanıtımı, pazarlamasını ve satışını yapan kurum olarak verebiliriz. Aslında sigorta şubeleri de benzer işlevdedir ve aynı şartlar çalışırlar. Bazı yerlerde sigorta acentesi bazı yerler sigorta şubesi olarak geçmektedir.

Ancak sigorta acentelerine bağlı olarak da komisyon karşılığı poliçe kesen kurumlara da zaman zaman sigorta şubesi tabiri kullanılır. Acenteye bağlı sigorta şubeleri ; çeşitli sigorta şirketleri ile anlaşma yapan sigorta acentelerinden belirli komisyon karşılığı poliçe kesen kurumlardır.

Sigorta şubesi açmak aslında acente açmaktan daha mantıklı gözükse de sigorta şubesi açmak için başvurduğunuz sigorta acentesi ile aranızda yapacağınız sözleşme şartları ve komisyon oranları sizin kendi porföyünüze göre daha az kazanmanıza da yol açabilir. Neticede sigorta şubesi açmak işin ilk basamağı ve sonrasında sizin sigorta şirkteleriyle yapılan sözleşmelerde daha yüksek komisyon oranları ile poliçe kesmeniz gerekecektir.

Sigorta Acenteliği Konusunda Merak Edilenler

Sigorta acentesi açmak için gereken maliyet, acentelik için başvurulacak kurumlar, aylık ortalama kar oranları ve sigorta acentesi açmak isteyenlerin bilmesi gereken konuları genel olarak anlattık. Bu genel bilgilerin dışında da sigorta acente şubeliği açmak isteyenlerin merak ettiği bazı soruları da cevaplayalım istedik.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Hangi Mezuniyet Gerekli?

Acente açmak için 2 senelik önlisans ya da 4 senelik lisans mezunu olmak yeterlidir. Ancak önlisans bölümlerinde 24 ay, lisans mezunlarında 18 mesleki tecrübe aranır.

Üniversitelerin 4 yıllık sigortacılık, bankacılık ve sigortacılık, risk yönetimi ve aktüerya bölümlerinden mezunsanız, sigorta acenteliği başvurunuz sırasında herhangi bir mesleki tecrübe aranmaz.

Lise Mezunu Sigorta Acentesi Açabilir Mi?

Lise mezunu kişiler SEGEM sınavına katılabilirken ancak üniversite mezuniyeti sonrası sigorta acenteliği açmaya hak kazanırlar.

İşletme Mezunu Sigorta Acentesi Açabilir Mi?

İşletme bölümü mezunları da SEGEM sınavına girip yeterlilik alabilir ancak 18 ay mesleki tecrübe sonrası sigorta acentesi açmaya hak kazanırlar.

Sigorta Acentesi Açmak Karlı Mıdır?

Sigorta acentesi açmak eğer müşteri portföyü bakımından yeterli sayıya ulaşılabilirse oldukça karlı bir iştir. Kar marjı bakımından sadece ofiste çalışarak ve sonraki aşamada acente şubeliği vererek ciddi rakamlar kazanılabilir. Bir çok sigorta acentesi tek bir sigorta şirketi yerine onlarca sigorta şirketi ile anlaşma sağlayıp, kendi şubelerini oluşturmaktadır.

Bu açıdan da bakıldığında hem kestiğiniz poliçelerden hem de şubelik verdiğiniz bayilerden komisyon kazanırsınız.

Sigorta Acentesi Bayilik Alınabilir Mi?

Sigorta acentesi bayilik alabileceğiniz birçok firma bulunmaktadır. Birçok sigorta şirketi ile tek tek anlaşıp teminat mektubu verip, yüksek yatırım yapmak yerine, tüm bu şirketlerle anlaşmış sigorta acentelerinden komisyon usulü satış yaparak bayilik alabilirsiniz.

Aynı zamanda hangi sigorta şirketi ile anlaşırsanız anlaşın sizden yıllık hedefler beklerler. Ve bu hedeflerin altında kalmanız durumunda bir sonraki yıl acentelik sözleşmesini yenilemeyebilirler. Ancak acente bayiliği aldığınızda herhangi satış hedefi olmaz.

Sigorta Acentesi Bayilik Fiyatları Ne Kadar?

Birçok sigorta acentesi bayilik vermektedir ve ellerinde bulundurdukları sigorta şirketlerine göre kurulum ücreti talep ederler. Kendilerine ait yazılımları, size atanan özel danışman, eğitimler vs. gibi bilgilerle birlikte kestiğiniz poliçeden belli bir komisyon alıp, kalanını ay sonu size öderler.

Ortalama olarak da sigorta acentelerinden bayilik almak için 10 bin TL kadar bir yatırım yapmalısınız. Bazı acenteler sizden ücret talep etmez ama size sundukları imkan kısıtlıdır veya sigorta şirketi adetleri çok daha azdır.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Segem Belgesi Şart Mı?

Acente açmak için SEGEM belgesi almak gereklidir.

Sigorta Acentesi İşyeri Açma Ruhsatı Nedir?

İşyerinin usule uygun ve mevzuat çerçevesinde çalışıp çalışmadığını belirleyen ve sigorta acentesi açmak için gerekli bir belgedir. Belediye tarafından başvuru yapılması halinde düzenlenen işyeri açma ruhsatı için kira kontratı, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs. gibi belgeler talep edilmekte.

Sigorta Acentesi Teknik Müdür Şartları Nedir?

SEGEM belgesi, mezuniyet belgesi, mesleki tecrübe şartı, adli sicil kaydı gibi belgelerin tamamlanması durumunda teknik müdür şartlarını tamamlamış olursunuz.

Sigortacı Nasıl Olunur?

Sigorta acentesi açarak ya da bir sigorta acentesinin şubeliğini alarak sigortacı olabilirsiniz. Bunun dışında ünivertesilerin sigortacılık bölümlerinden mezun olan kişilerde hem sigorta acentesi açabilir hem de sigorta şirketlerinde yine sigortacılık konusunda benzer pozisyonlarda iş bulabilir.

Sigorta Acenteliği Devredilebilir Mi?

Sigorta şirketlerince yapılan sözleşme ilgili kişi ile yapıldığından, farklı bir kişiye sigorta acenteliği devredilemez.

Sigorta Acentesi Müdürü Başka İş Yapabilir Mi?

Ortaklık yapısı kurulması durumunda sigorta acentelerinde teknik müdürlük yapanlar farklı kollardaki işlerde de çalışabilirler.

Mesleki Deneyim Süresi Nerede Tamamlanır?

Sigortacılıkta mesleki deneyim yine sigorta şirketleri ve benzeri kurumlarında çalışılan süre ile tamamlanır. Sigorta acentesinde çalışmak, sigorta şirketlerinde çalışmak, reasürans şirketlerinde çalışmak veya sigorta ekspertiz bürolarında çalışmak bu mesleki deneyim süresini doldurmanıza yardımcı olur.

Sigortacılıkta Bilmeniz Gereken Kurumlar

Sigortacılık konusunda sıkça kullanılan ve işe başlamadan önce ne iş yaptıklarını bilmeniz gereken kurumlar alttaki gibidir.

SEGEM Nedir? SEGEM Belgesi Ne İşe Yarar?

Başta sigorta poliçesi kesecek olan kişilerin yani sigorta acentesi açmak isteyenlerin de mutlaka alması gereken ve açılımı Sigortacılık Eğitim Merkezi olan SEGEM, sigorta sektöründe temel bilgileri alabileceğiniz kursla birlikte gireceğiniz sınav sonrası verilen SEGEM belgesi, sigortacılık konusunda yeterlilik belgesi yerine geçer.

Sektörde bilgi sahibi kişilerin oldukça kolay bir şekilde geçebileceği sınav sayesinde sigorta acentesi açabilir ya da sigorta acentelerinde yönetici statüsünde çalışabilirsiniz.

SEGEM Başvuru

Segem belgesi alabilmek için Segem başvuru sistemi hakkında daha detaylı bilgi almak ve Sınav takvimi hakkında son duyurularını takip etmek için buradaki linki kullanabilirsiniz.

TOBB Nedir?

Özel kanunla kurulan tüzel kişiliğe sahip olan TOBB yani açılımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, odalar ve borsalar arasındaki düzeni sağlamakta mükelleftir. Sigorta acentesi açmak isteyenlerin kayıt olması gereken bir kurumdur.

TSB Nedir?

Açılımı Türkiye Sigorta Birliği olan TSB, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm sigorta şirketlerinin bağlı olduğu bir kuruluştur. Sigortacılık sektörünün gelişimi, sigorta şirketlerinin yanında olup haklarını savunma, haksız rekabetin önüne geçme gibi görevleri vardır.

Sigorta acentesi açmak konusunda karşınıza çıkabilecek tüm soruları yanıtlamaya çalıştığımız ve bu sigorta acentesi açma şartları hakkında detaylı bilgileri verdiğimiz konumuz sonrasında yeni iş fikirleri isteyen kişiler için de ayrıca Trendyol Araçlı Kurye Maaşları ve Başvuru Şartları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynaklar: 

https://www.resmigazete.gov.tr

https://www.segem.org.tr

https://www.tobb.org.tr/

Yetkili Eksper

Merhaba. Kiralık işyeri ve mülk ekspertizliği, atm önerme ve yer gösterme gibi tüm alanlarda bilgi ve haber içeriklerini sizlerle buluşturuyoruz.


İlgili Makaleler

guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hakan
Hakan
2 yıl önce

Şube konusunda Timurları tavsiye ederim.

Levent
Levent
1 yıl önce

Teşekkürler çok detaylı bilgi vermişsiniz. Elinize sağlık.



Başa dön tuşu
2
0
Gönderx
()
x