Yeni İş Fikirleri

Halı Yıkama Dükkanı Açmak Maliyeti ve Kazancı

Halı yıkama dükkanı açmak istiyorum diyenler için halı yıkama işinin maliyeti, aylık kazancı ve işe girmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenleri 2021 güncel bilgilerle yazdık.

Halı yıkama dükkanı açmak, özellikle son zamanlarda çok karlı görünen iş fikirlerinden biridir. Evde halı yıkamanın son derece zor olması ve vakit alması, insanların halı yıkama firmalarına yönelmesine neden oluyor. Halı yıkama firmaları da bu konuda çok ciddi ücretler talep etmediğinden dolayı, kolay bir şekilde halılarınızı yıkattırabiliyorsunuz. Peki halı yıkayacağınız bir iş yeri açmak isterseniz ne kadar kazanabilirsiniz? Halı yıkama dükkanı ne kadar para kazandırabilir? Halı yıkama işinde para var mı?

Halı Yıkama Dükkanı Açmak Maliyeti Ne Kadar?

Halı yıkama dükkanı açmak için ortalama 50-100 bin lira arasında bir sermaye yeterli olacaktır. Sermaye çoğunlukla halı yıkama ve sıkma makinelerine gidecektir. Aynı zamanda halı yıkamanın yapılacağı 40m2 bir alan gerekmektedir. Tüm işlemler bu alan üzerinden gerçekleştiği için mutlaka bu kadar geniş bir alanın olması şarttır. 

Halı Yıkama Dükkanı Nereye Açılır?

Halı yıkama dükkanı açacağınız yer en az 40-50 m2 genişliğinde olmalıdır. Sağlıklı bir yıkama yapılabilmesi için mutlaka bu kadar geniş bir alan olmalıdır, aksi takdirde ciddi problemler meydana gelebilir. Ofisiniz de dükkanınızın içinde olmalıdır. Dükkanın işlek bir bölgede olması şart değildir, sağa sola asacağınız reklam kağıtları ve internet üzerinden yaptığınız reklamlar ile dükkanınıza müşteri çekebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Halı Yıkama Dükkanı Çalışma Saatleri

Halı yıkama dükkanlarının çalışma saatleri genelde sabah 8 ile akşam 6 arasıdır. Bu saat dilimlerinde hizmet veren dükkanlar iyi iş yapabilirler. Ancak yine de hangi saatlerde hizmet vereceğiniz size kalmış bir konudur.

Halı Yıkama Dükkanı Ne Kadar Ciro Yapar?

Halı yıkama dükkanlarının günlük ciroları değişkendir. Genelde toplanan paranın yaklaşık yüzde 90’ı brüt kardır. Bu nedenle kar edebilmek için yüksek cirolar yapmaya gerek yoktur. Günde 1000 TL ciro yapan bir halı yıkama dükkanı 900 TL kar elde eder. 900 TL kar içerisinden de birtakım giderler vardır, bu giderler arasında en önemlileri veya en büyükleri, personel giderleri, kira, vergi ve fatura giderleridir. Söz konusu giderler çıktığında karlılık yüzde 60-70 arasında kalmaktadır.

Halı Yıkama Dükkanı Ne Kadar Kar Elde Eder?

Halı yıkama dükkanları genelde oldukça yüksek karlar elde edebilmektedirler. Tabi dükkanınızın müşteri kitlesi de bu konuda çok önemli. Eğer müşteri kitleniz iyiyse, bu durumda halı yıkama dükkanınızdan çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Müşteri kitleniz kötüyse, bu durumda çok daha az para kazanacağınız muhtemeldir. Halı yıkama dükkanı açmak kolaydır, ancak satılacak bir ürün olmadığından ve herkese hitap eden bir iş olmadığından iyi satışlar yapabilmek büyük bir ticari zeka ister. Bu nedenle herkesin bu işe uygun olmadığını söylemek zorundayız.

Halı Yıkama Dükkanı Açmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

  1. Bir halı yıkama dükkanı açmadan önce bilmeniz gereken pek çok şey vardır, her şeyden önce açtığınız halı yıkama dükkanı devren olmalıdır, eğer sıfırdan bir dükkan açmaya kalkarsanız zor duruma düşmeniz çok muhtemel. Çünkü sıfırdan bir iş kurmak ve büyütmek pek mümkün değildir.
  2. Halı yıkama dükkanınız mutlaka temiz gözükmelidir, müşteriler halılarını emanet edecekleri işyerinin temiz gözükmesine çok önem verirler.
  3. Halı yıkama dükkanınızda mutlaka bir bilgisayar ve kasa bulunmalıdır. Hizmet satışlarınızı kaydetmeli ve para kazandığınız zaman, ne kadar kar ettiğinize bakmadan parayı harcamalısınız.
  4. Halı yıkama dükkanınızın reklam ve pazarlamasını iyi ayarlamalısınız, dükkanınızı mutlaka iyi tanıtmalı ve müşteri çekmelisiniz, mümkünse internet reklamlarını kullanmalı ve müşteri sayısını artırmak için çabalamalısınız.
  5. Halı yıkama dükkanınızın kirası düşük olmalıdır, bu nedenle çok işlek yerleri tercih etmeyin, zaten müşteri kitlenizin büyük çoğunluğu internetten ve sokak reklamlarından gelecektir. 
  6. İnsanlar halı yıkama için sürekli sipariş vermeyeceği için halılarını yıkatmadan önce mutlaka internetten hakkınızdaki olumlu veya olumsuz referanslara bakacaktır. Bu nedenle şikayet almamaya ve aldığınız şikayetler olursa bunları telafi etmeye özen gösterin. Halılarını size edecek olan müşterilere pozitif imaj çizmelisiniz.

İş fikirleri kategorisinde yer alan halı yıkama dükkanı açmak başlıklı konumuz gibi yine farklı bir iş fikri olan fırın açmak para kazandırır mı? başlıklı konumuz da ilginizi çekebilir.

Yetkili Eksper

Merhaba. Kiralık işyeri ve mülk ekspertizliği, atm önerme ve yer gösterme gibi tüm alanlarda bilgi ve haber içeriklerini sizlerle buluşturuyoruz.


İlgili Makaleler

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments


Başa dön tuşu
0
Gönderx
()
x