Kömür Yardımı Başvurusu Şartlar ve Sorgulama
Kömür yardımı başvurusu 2021 yılında nasıl yapılır? 2021 Yılı şartlar nelerdir ve başvuru nereye, nasıl yapılır? Tc ile kömür yardımı sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm sorularınızın cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kömür yardımı müracaatı, koşulları, tutarı hakkında bilgiler aktarılırken, ikamet edilen yerin Belediyesine veya Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına yapılan başvuru kapsamında, fakirlik belgesine sahip olma şartı ile kişinin ihtiyacına bağlı olarak devletin belirlediği farklı kilo miktarlarında kömür yardımı alındığı detaylarına değinilir. Kömür yardımı, maddi yeterliliği düşük vatandaşlara yapılmaktadır.
Sosyal yardımlaşma kömür yardımı ile kömür yardımı için nereye başvurulur sorusu hakkında tüm bilgileri bu yazımızda detaylı olarak bulabilirsiniz.
Kömür Yardımı Kimler Alabilir?
Şuraya Atla
Kömür yardımı alabilecekler şu şekilde sıralanır:
- Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakıflarında aha önceden oluşturulmuş dosyası bulunanlar,
- Muhtarlıktan ekonomik açıdan yetersiz olunduğuna dair Yoksulluk belgesi edinenler,
- Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına veya Belediyelere başvuru ardından görevlilerin adrese yaptıkları ziyarette yoksunluk durumları onaylananlar,
- Hanesinde kişi başına düşen milli gelir asgari ücretin üçte birinden az olup, diğer bir ifade ile kişi başına düşen kazanç 701 TL’yi aşmayan hane sakinleri,
Bu kişiler kömür yardımından yararlanabilirler.
Kömür Yardımı Başvurusu Nereden Yapılır?
Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır diye merak edenler için Kömür yardımı başvurusu ile kömür yardımı müracaatı yapılan yerler şu şekilde sıralanır:
- İkamet edilen ilde yer alan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları başvuru yeridir.
- Asıl başvuru öncesi muhtaçlık belgesinin alınacağı kurum ise ikamet edilen ilin Belediyesi veya ikamet edilen yerin muhtarlığıdır.
Kömür Yardımı Başvuru Belgeleri Nelerdir?
Kömür yardımı müracaat evrakları şu şekilde sıralanırlar:
- İkamet edilen yerin muhtarından, TC kimlik kartı ve hanede yaşayanın maaş bordrosu gösterilerek alınan fakirlik belgesi,
- Başvuru yapanın TC kimlik kartı fotokopisi,
- Yardım talebini belirten bir dilekçe,
Bu evraklar ile ikamet ilinde yer alan Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfına kömür yardımı almak için başvuru yapılır.
Kömür Yardımı Talep Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?
Kömür yardım talebi dilekçesi oluşturmak için izlenen adımlar şu şekilde sıralanır:
- Dilekçeye, ‘’Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfı’na ‘’ sözlükleri ile giriş yapılır.
- Ardından, ikamet edilen semtin ve il-ilçenin isimleri yazılıp, maddi güçlüğe bağlı olarak yakacak kaynağa sahip olunmadığı buna bağlı olarak Cumhur Başkanlığı Kararınca uygulanan kömür yardımının talep edildiği birkaç cümle ile belirtilmelidir.
- Gereğinin yapılması arz edildikten sonra alt alta, isim, soy isim, adres, telefon, tarih dilekçeye eklenip en alta imza atılmalıdır.
Kömür Yardımı Başvuru Adımları Neler?
Kömür yardımı müracaat aşamaları şu şekilde sıralanır:
- Kişi ikamet ilinde yer alan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına ziyaret gerçekleştirir.
- Görevli çalışanlar muhtaçlık belgesi, TC kimlik kartı ve kömür yardım talebi dilekçesini iletir.
- İşlem ardından verilen ‘’ kömür yardımı başvuru formu’’ üzerine kimlik, çalışma durumu ve iletişim bilgileri yazılıp, form imzalanır.
Bu adımlar ile başvuru tamamlanır. Vakfın iletişim adreslerinden vereceği onay sonucu bilgisi ardından kömür yardımı alınır.
Kömür Yardımı Ne Zaman Dağıtılıyor?
Kömür yardımı dağıtım tarihi, başvurulardan bir ay sonra olarak belirlenmiştir. Başvurular ardından gelir durumlarına göre en zor durumda olan aileler ilk sıralara alınarak bir ay içinde kömürlerin adreslere dağıtımına başlanır. Her bir aileye ihtiyaçlarının aciliyetine göre dağıtım yapılır. Dağıtımlar, TKİ ve TTK Genel Müdürlükleri sevkiyat programına göre sıra ile gerçekleştirilir. Belediye kömür yardımı için de yine aynı şekilde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir.
Kömür Yardımı Sorgulama Nasıl Yapılır?
TC ile Kömür yardımı sorgulama için izlenen adımlar:
- İnternetten ‘’ https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ ‘’ linkine erişilir.
- Gelen sayfada yer alan tabloya E-devler şifresi ve TC kimlik numarası yazılıp, ‘’sisteme giriş yap’’ kutucuğuna tıklanır.
- Yeni sayfada yer alan sekmelerden ‘’ E-Hizmetler’’ seçeneğine tıklanır.
- Yeni liste üzerinden ‘’ Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ başlığına tıklanır.
- İşlem ile gelen yeni ekranda ‘’ Sosyal Yardımlaşma Bilgilerini Sorgula’’ seçeneğine tıklanıp, ekranda başvuru onayına ilişkin tüm bilgiler görüntülenir.
Kömür yardımı sorgusunda kullanılan E-devlet şifresi PTT şube gişelerinden TC kimlik kartı gösterilerek 2 TL ücret karşılığında alınır.
Kömür yardımı başvurusu hakkında bilgiler verdiğimiz bu yazıda sosyal yardımlaşma ile belediye yardımları hakkında yazdık. Ayrıca yine devlet yardımları hakkında sitemizde yer verdiğimiz Elektrik Yardımı Başvurusu ve Sorgulama konumuz da ilginizi çekebilir.