Market

BİM Marketler Zinciri Kimindir?

Günümüzde her nereye gidersek gidelim Bim’i görürüz peki bu kadar çok olmasına karşın Bim’in sahipleri kimdir? Bu yazımızda bu soruya değineceğiz.

Günden güne perakende sektörü yeni atılımlar gerçekleştirmekte ve bim parakende sektörünün öncülüğünü yapmaktadır. Bu hem ulusal hem de yerel perakendecilik adına önemli hamlelerdir. Ülkemizde ise sadece yerel değil ulusal hamleler de gerçekleştiren mağazaların sayısı çok az olmasına rağmen bu işi önemli bir sektörde tek başına yapabilen hatırı sayılı kuruluşlarda yok değildir.

Bugün her nereye gidersek gidelim, mahallemizin, sokağımızın veya caddemizin bir köşesinde Bim’i görürüz. Bim eskiden beri var olan ve dilimizde de dolanan bir market zinciridir. Bugün okuma yazma bilmeyen ninelerimizin dilinden bile dökülür. Çünkü kulaklar aşina olmuştur. Hal böyle olunca Bim’de diğer rakip perakendeler gibi şube sayısını daha da arttırma yoluna gitmiş ürün sayısını da çoğaltmıştır. Öyle ki sadece perakende sektöründe değil, telekominasyon sektöründe de BimCell gibi bir hamleyle adından söz ettirmiştir. Son zamanlarda yaptığı reklamlarla da zaten var olan ününe ün katmıştır. Bugün kime market sektöründen bahsetsek ilk akla gelendir. Peki böylesine çok duyulan çok çabuk bir şekilde benimsenen Bim nasıl kurulmuştur? Bim’in sahipleri kimdir?

Türkiye’de var olan perakendelere her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Bazı perakendelerde vardır ki var olan şubelerine bir yenisini daha ekleyerek hem cirosunu hem de markalaşma değerini daha üst seviyeye çıkarmaktadır. Bugün bahsettiğimiz Bim’de bu markalaşma değerine ulaşan ilk market zinciridir. Bu nedenle alışveriş denilince ilk akla Bim gelir.

BİM Nasıl Kuruldu?

Şuraya Atla

1994 yılında İstanbul’da A101’in de kurucusu olan Aziz Zapsu ve ağabeyi Cüneyt Zapsu, Bim’in kurucularıdır. 1995 yılında Mustafa Latif Topbaşı’da ortaklığa alarak tam 21 marketle hizmet vermeye başlamıştır. İlk kilometre taşını atan Bim, 1997 yılında 100 mağaza açmış ve Dost Süt’ü tüketicinin beğenisine sunmuştur. 2001 yılında ekonomik krize rağmen 87 mağaza daha açan Bim, 2004 yılında mağaza sayısını 1000’e çıkarmıştır. 2005 yılına gelindiğinde ise hisselerin %44’lük kısmı halka arz edilmiştir.2008 yılında Aziz Zapsu ortaklıktan çekilme kararı alarak market yönetimini Ahmet Arif Toptaş’a devretmiştir. 2009’da çok büyük bir hamleyle ilk yurt dışı şubesini Fas’ta açan Bim, böylece ulusal bir değere kavuşmuştur. 2010 da elde ettiği yüksek ciroyla zirveye ulaştı. İki yıl sonra da BimCell kuruldu, böylece cirosu daha da artan market zinciri 2015 yılında yeni bir perakende sektörü olan FİLE’yi kurdu. 2017 beklentilerin üzerinde bir kar elde ederek kazancı daha da arttı. 2018 de elde ettiği ciroyla dünyaca ünlü finans dergilerinin listesinde yer aldı. 2019’da ise cirosunu daha da arttırmaya devam etti. Bugün baktığımızda Türkiye’nin her il ve ilçesinde hatta mahallesinde bulunan Bim, mağaza sayısı olarak ikinci, elde edilen ciro bakımından da birincidir. Son alınan verilere göre 8100 mağazası Türkiye’de yer alırken 478 mağazası Fas’ta 300 şubesi ise Mısır’da bulunmaktadır. Hem yerli hem de uluslararası bir statüye ulaşan Bim’in açılımı ise Birleşik Marketler A.Ş.’dir günümüzde bazı safsatalara dayanan bu ismin açılımı da dikkat çekicidir.

Bim’in Şu Anki Sahipleri Kimlerdir?

Perakende sektörünün kayda değer marketlerinden olan ve insanların dikkatini çabucak çeken bu market, kendi ürettiği markalardan elde ettiği gelirle yeni şubeler açmış böyle bir büyüme stratejisi gütmüştür. Ayrıca kendi markalarını ürettiği için halka da ucuz bir şekilde satmışlardır. Bugün baktığımız zaman ucuza sürün satan belli başlı market zincirleridir. Ekonomik ürünleriyle ve farklı dizaynıyla Türkiye’de perakende sektörü adına yeni atılımlar gerçekleştiren bu market zincirinin kuruluş ve satış stratejisi ise Almanya’daki ünlü bir perakende sektöründen gelmiştir. Bugün ki sahiplerine baktığımızda 2019 yılına kadar şirketin en yüksek hissesine sahip olan Arif Ahmet Toptaş şirketin hisselerini Merkez Bereket A.Ş. ye satmıştır. Bu da demek oluyor ki bugün Bim marketler zincirinin sahibi Merkez Bereket A.Ş.’dir.

Bim marketleri için yer öneriniz varsa eğer: BİM Kiralık Dükkan Önerme

Yetkili Eksper

Merhaba. Kiralık işyeri ve mülk ekspertizliği, atm önerme ve yer gösterme gibi tüm alanlarda bilgi ve haber içeriklerini sizlerle buluşturuyoruz.


İlgili Makaleler

guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Naci
Naci
3 yıl önce

İstanbul çekmeköy fatih sultan mehmet caddesinde 150 metre depolu 250 metre satış alanı olan dükkanım şu an inşaat halindedir duyumlarım bim aş uygulamayı kendi düzenine uyduruyormuş onun için burdan yorum yazdım saygılar

BEHÇET D.
BEHÇET D.
2 yıl önce

175,350 VE 500 M2 LİK İŞYERLERİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAKTIR 532 366 48 67

Adres
TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA
Açıklama
İŞYERLERİ ANA CADDE ÜZERİNDEDİR
023.jpg


Başa dön tuşu
2
0
Gönderx
()
x